« Отговор #1062 -: Oct 25, 2020, 09:14 »
M$ козината си мени...
Тази сделка беше обсъждана по много студия в по-предните две седмици. Тази седмица не знам, на Invidius нещо му замина хранилката. Най-вероятно Гългъл са променили нещо в каналите. Засега изчаквам, не ми се връща към тубата.
Оказа се, че покрай тази сделка са сключили още няколко. Така се оказва, че към момента на пускане в експоатация на облака, М$ вече ще са изкарали от гръцката икономика повече от милиарда, който ще „налеят“.
Това си го признаха самите тия дето вдигаха патардия в spybook.
Пак те си признаха, че за техния бизнес е добре да има център в Гърция, защото е близо. И по-малко би било да е тук, защото и без това имат кански вой за кадри.
Ние се хвалим, че имаме подготвени кадри, а дали е така? Кой има подобна инфраструктура у нас? Аз знам за SiteGround, но тяхната сигурно не е и на една десета, от това, което ще е в Гърция. И какви хора ще са нужни? Основно ще са нужни администратори. Програмисти по-малко ще трябват, ако трябват някакви изобщо.
И после. Против съм да се злослови по някого, просто защото ни е неприятен. За раз-Бойко може да се говори от днес до другата седмица лоши работи и всичките да са верни. Но не и по този въпрос.
Преди това да спомена, че заместничката на това чучело наричано президент си призна в прав текст, че е била канена в Редмънт преди две години и въпроса е повдиган пред нея. Познай дали си е мръднала малкия пръст!!! Толкова за тая дебела и куха ***.
Та, раз-Бойко не е виновен. Освен това много бързо забравихме, че същия този раз-Бойко преди половин година договори у нас да се строи подобен „облак“, който никак няма да е по-малък на Световната банка.
Ти ако си М$, ще искаш ли да имаш център в същия град, където преди твоя ще има конкурентен такъв? Защото си говорим за София, нали? По тази логика предлагам следващия да го настанят в Св. Франциско. Няма смисъл!
Странично пак ще кажа нещо против общото мнение. Не съм съгласен с раз-Бойко за „агнешкото“ изказване. Но не съм съгласен, защото ако някой е толкова некадърен, че не може да си намери работа в ИКТ у нас, той за овчар още по-малко става. За нищо не става.
Такива работи.