И аз имам акаунт там, изобщо, ползвам я тая система, по работа.
Това, дали ще видиш там дали някой те съди, е малко сложен въпрос. Но отговорът е "Не". Тази система е за връчване на документи, от страна на държавни институции към теб (например фишове за глоби), също така и ти когато отправиш някакъв документ към държавна институция, да си сигурен, че е получен. Т.е. не да ти дават инфо, кой и за какво те съди, а да ти връчат документи едностранно- разбирай такива, за които имаш срок за обжалване (фишове, наказателни постановления, отговори на твои жалби и др.) . Както и ти да имаш сигурност, че разни подадени жалби, сигнали и т.н. от твоя страна, са получени в съответната администрация. Но това не е система за справки дали някой за нещо те съди. През тази система не се пращат призовки за дела (когато си страна, като физическо лице).
П.П. То и името й е показателно- ССЕВ (Система за сигурно електронно връчване). Т.е. те да имат сигурност, че си получил някое съобщение, и ти да имаш, че като си пратил нещо, те (в съответната администрация), са го получили. Но чрез тая система не се връчват съдебни книжа. Само административни такива. Поне засега. Но, ако си страна по дело, и съответният съд е в системата (защото не всички са, все още), можеш да пращаш документи по делото.
Ако някой (държавата, или частен субект) те съди за нещо и има дело, призовката ще ти я донесе на хартия призовкАр от съда. И то на адреса ти по лична карта. А не през ССЕВ.
П.П.П. На мен през тая система ми връчват фишовете за превишена скорост
П.П.П.П. Предполагам, си обърнал внимание, че като получиш съобщение там, в заглавието му пише от кого е. Когато го отвориш, системата автоматично изпраща отговор към подателя, че си го прочел (демек, връчено е). Но, ако не го отвориш (съобщението), не се брои за връчено.
Ако има при теб нещо неясно по тая система (ССЕВ), питай, ще се опитам да отговоря подробно, според казуса, аз я ползвам постоянно.
И да допълня- не знам кой и как е изградил тази система (ССЕВ)- но работи учудващо добре и леко, на фона на другите онлайн-платформи, като тези на Агенцията по вписванията, НАП, АГКК и ЕПЕП (да поясня, НАП е ясна, АГКК е кадастъра, ЕПЕП е Единния портал за електронно правосъдие- на съдилищата).