« Отговор #13 -: Jan 14, 2022, 14:13 »
Linux Mint 19.3, Tricia Cinnamon, Ubuntu Bionic, Long term support release (LTS), supported until April 2023.
Извън това, имам прогрес. Проблемът е бил в libcmP11.so, който съм изтеглил навремето от Stampit.org. Преди го ползвах за стария сайт на Търговския регистър и си работеше. При новия сайт - същото файлче не се зареждаше от браузъра и тогава се насочих към opensc, обаче и така не се получи, поради което писах в тази тема.
След като Nik123 написа, че opensc библиотеката не се получавала и в магеята при него, то днес сутринта от сайта на Stampit отново изтеглих libcmP11.so, който забелязах, че е с по-голям размер от онзи стария. Браузърът го зареди, поиска парола съответният сайт, но не ме допусна да вляза. Nik123 е посочил два сертификата, но аз реших да внеса още. От сайта на Stampit изтеглих посочените в ръководството им сертификати и чак тогава магията се случи - Търговски регистър, НАП, Единната система за отчитане на правната помощ - всичко е ток и жица.
Остана сега как да кажа на Libre Office къде е пътя до сертификата, защото при опит да го изнеса от Palemoon чрез backup, ми казва, че не може да го съхрани, поради неизвестни причини. По този начин мислех да го добавя като път на сертификата от прозореца за управление на сертификати на Libre Office, но не успявам. Опитах и ръчно да избера пътя до Palemoon, но също без успех.