Ползвал съм Arch за домашна система и това са ми впечатленията.
Колко дълго е било това време и в кои години, и (от) колко време? Ползваш ли я още? И си я ползвал за сървър, нали, основно?
П.П. Що ли питам!? Приеми го за въпрос от куртоазия, знам общоизвестния отговор. Това аз бих си го причинил на мен от любопитство, но не бих го направил на практика на някой друг, камо ли ако от това да зависи работата ми. Дори сега нямам доверие на всичко ставащо в "павето" Дебиан стейбъл...
Не съм я ползвал за сървър, а за десктоп. Поне три години я ползвах и все още я пускам от време на време. На лаптопа на брат ми, който беше мой първоначално. Аз в момента съм принуден да ползвам основно Windows, защото софтуера не ми върви пълноценно под Wine, каквото и да пробвах. Но Арка още се държи. И не е създавал проблеми. Той и брат ми не го пуска често, освен като иска да гледа нещо или да си свърши работа по търговийката, която върти в нета. Повече играе и пуска бозата.
Лично аз рядко имам време в момента да пусна компютъра за нещо друго, освен работа. Линукс пускам, ако седна да си кодя нещо за мен си или за приятел.
Да допълня. Не е да съм нямал никакви проблеми. Но е било главно с някой пакет. Самата система се оказа изненадващо за мен стабилна. Споменаха се чупене на зависимости тук след онова dist-upgrade, заради което и аз съм си скубал косите. Правил съм преинсталации на Убунту и още някои замо разари чупене на системата след ъпгрейд. Тогава още не можех да разбирам толкова добре английски и ми беше изключително трудно да намеря указания или помощ. В Арка това го нямах. Нямам представа, за какво сте го ползвали и може и да не става за комерсиален сървър, но аз имам доверие на това. Опита ми е такъв. Не мога да споря, защото познанията ми не стигат до там. Не съм професионалист в сферата.