Ако реша изобщо да си купя електрическа кола, ще поизчакам малко, защото в момента конкуреция почти няма и цените са космически. Според мен, не е оправдано. Ако ми трябваше всекидневно кола, може би щях да се замисля сериозно.
Откакто ги има (някъде около десета, пак заради кризата) хибридите и чисто електрическите си избиват парите дори при тези цени. Но сам го каза. Трябва да я ползваш често.
Стигна се до безумия да слушам реклами — Хибрид като теб! Оле-ле аз не ща да съм хибрит. Що за идиотщина? Хибридите не оцеляват.
Иначе цените не мисля, че могат да слязат много надолу. Говорили сме го. Половината цена е батерията. А без батерия, няма как да я ползваш. На всичкото отгоре са бая нетрайни. Издържат около пет години. Батерия ли да си купуваш или направо нова кола.
Батериите и бързото износване правят тези коли дори по-опасни за природата от класическите. Та не знам де ще му излезе края. Уж „полезеняваме“, а нанасяме все по-големи и по-големи щети.
Например София-Варна или София-Бургас е живо приключение.
Освен ако нямате най-новият електрически "Мерцедес" изминаващ
около 700 км. с 1 зареждане, но той струва майка си и баща си...
Точно София — Бургас се минава за три часа и не е предизвикателство за нито една
електричка. Имаме късмет, че у нас разстоянията са малки и можеш да стигнеш почти навсякъде без бавното презареждане.
А уж и по този въпрос мислят. За десет минути да могат да възстановят около 70% от заряда. В момента някои умнофони (скъпи модели на Самсунг и Сони) го могат.