От друга страна, не знаех, че тази гнида съществува. Хубаво е, да му зная поне името.
Ако го запомня
Да кажа, аз какво знам за него. Методи Лалов влезе в полезрението ми, когато стана шеф на СГС (Софийски, градски съд) след скандала с „двете каки“.
Припомням, че това не е просто някакви си клюки между Ченалова (гнилата ябълка) и Янева (тогавашен шеф на СГС), дали последната би легнала или не би на раз-Бойко. Това е случай с корупция в особено големи размери, в която са замесени освен споменатия, действащ тогава председател на министерски съвет, също така тогавашния министър на вътрешните работи известен с шестте си апартамента и изнудване на строителни предприемачи, а не по-малко и третия замесен — ПИБ. Където в тази държава има нещо нередно, неизменно изплува името ПИБ или Цеко Минев. В частта за СГС ставаше въпрос за хиляди подписани от Янева разрешения за подслушване.
Методи Лалов веднага се замеси в разпри с ВСС по повод шишкавелите (тогавашния главен прокурор също беше безпардонен шопар, така заедно със споменатия по-рано политик, станаха три прасета). След година и нещо беше изхвърлен. Чудеше се да мине ли в частната сфера, но за негов късмет тогава дойдоха местни избори и той стана знаме на демократичната общност. Беше много странно, защото неговите теми не бяха местни за София, а национални.
До този момент много харесвах Методи Лалов. Казваше нещата, които и аз мислех.
В местната политика имаше някакви много странни включвания, приличащи повече на популизъм.
Изчезна за известно време, за да изникно отново, но вече разделил се с ДБ. Не знам защо. А към този момент вече беше влязал в някакви лобистки кръгове от ХВП. Припонмям, че тази промишленост е в ръцете на герберасти, което стана публично покрай скандала с Иван Пилето. Не помня точно как се казваше съответното ЮЛНЦ, но се бореше срещу лъжливите етикети на протеинови десертчета.
След това дойдоха нови местни избори, но Методи Лалов вече беше извън полезрението ми. Но пък и вече беше влязал в малоумното говорене против Русия. Русия може да е всякакъв агресор и това е вярно, но това не отменя приноса на тогавашния посланник в Цариград. Както безспорната агресия на САЩ навсякъде по света, не отменя приноса на нейн журналист от същото време.
Освен това Украйна е всичко друго, но не свободна страна и затова Русия по никакъв начин не е виновна. Самите украинци си го направиха и продължават да си го правят. А, ако не спрат с шовинистичната си лудост, може скoро и държава да нямат. Нищо не са научили от уроците на ВСВ и съдбата на Германия, пък и тяхната собствена.